מי אנחנו ומה אנחנו עושות
בת קול הוא ארגון לטב"קיות דתיות גאות, אשר הוקם בידי נשים שאינן מוותרות על זהותן הדתית, וגם לא על זכותן לממש את חייהן כלסביות, ביסקסואליות, טרנסיות וקוויריות. בת קול פועלת על מנת לאפשר לנשים הלטב"קיות הדתיות חיים של אמת ואהבה, חיים של שיתוף ושוויון, חיים של שלמות וקבלה בחברה הדתית. הגשמת מטרותיה חיונית לא רק למען הלטב"קית הדתית, אלא עבור הציבור הדתי כולו, ליצירת חברה מתוקנת יותר, חברה צודקת יותר, חברה שבה החסד, האמת והשלום נושקים.
מאז הקמת הארגון בשנת 2005, אשר כלל אז כעשר נשים, הצטרפו לבת קול מעל לחמש מאות נשים בנות תשע עשרה עד שישים פלוס.
בכל קבוצת אוכלוסייה 10-4 אחוזים מהנשים הן לסביות. הנשים הדתיות אינן יוצאות מן הכלל הזה. בעבר נשים לסביות דתיות היו חייבות לבחור בין הזהויות השונות שמרכיבות אותן. חלקן בחרו לממש את הזהות הלסבית שלהן ולעזוב את העולם הדתי. אחרות בחרו להישאר דתיות וחיו בבדידות ללא משפחה, או נישאו בנישואים אומללים לגבר תוך ויתור על חיים של אהבה ושיתוף. קבוצת הנשים שהקימה את בת-קול בחרה אחרת. הן בחרו להישאר דתיות, מבלי לוותר על הזהות הלסבית – מרכיב כל כך מהותי בזהותן הפנימית.
את הקבוצה החברתית שהפכה להיות בת-קול הקימו כעשר נשים. בחורף 2005 הארגון נולד ונבחר לו שמו. מאז ממשיכות להצטרף לבת-קול עוד ועוד נשים. בבת-קול חברות בוגרות אולפנות כגון כפר פינס וצביה, תיכונים דתיים דוגמת פלך, וכן בוגרות מערכת החינוך החרדית. חלקן הקימו משפחה לסבית ומגדלות ילדים עם בנות זוג, חלקן נמצאות בארון. אלו ואלו מתמודדות עם המורכבויות של בחירתן.
שני ארמון
יו"ר בת קול
חברה בבת קול ב3 שנים האחרונות. בשנה האחרונה היא בועדה המנהלת ומשמשת יו״רית בארגון. שני סטודנטית לחקר הלשון ועובדת בהייטק. מתנדבת גם בשב״ל לצד פעילותה בבת קול.
הודיה נ.
ועדה מנהלת
בת 39, עובדת סוציאלית, חברת ועדה , בוגרת חינוך ממ"ד, חוזרת בתשובה מגיל 16, 13 שנים בבת-קול, בת קול היא מקום שמעניק בית, תקווה ובעיקר הבנה שאנחנו לא לבד.
הודיה ב.
ועדה מנהלת
בת 23, לסבית דתיה וגרה בשומרון, הצטרפתי לבת-קול בדצמבר 2022. אחראית מפגשים ביתיים ואתר בת-קול, סטודנטית לתואר ראשון במדעי המדינה.
ספיר אביב
ועדה מנהלת
נשואה למלאני, מאיירת, סטודנטית לאנימציה בבצלאל, גרה בירושלים. אוהבת חרציות, אבוקדו וסלמון מעושן. חברה בבת קול כבר נצח, ומתנדבת שנתיים בועדה מנהלת בבת קול.
חברות הועדה המנהלת
במחצית הראשונה של שנת 2008 עברה בת-קול תהליך של ארגון מחדש. בסדרת פגישות עם יועצת מטעם שתי"ל נוסחו קווי היסוד של בת-קול, וכן נבנה המנגנון שיאפשר לארגון לפעול ביעילות. בתאריך י"ד בתמוז תשס"ח, 17.7.08 התכנסה המליאה הראשונה של בת-קול. למעמד המרגש הגיעו שמונים וארבע חברות. הן קיבלו לראשונה כרטיסי חברה, חתמו על מסמך קווי היסוד, בחרו את הוועדה המנהלת הראשונה, ובת-קול יצאה לדרך חדשה.
במליאה השניה שהתקיימה בשנת 2009 אושר תקנון בת קול שנכתב על בסיס מסמך קווי היסוד. בדצמבר 2010 הושלם תהליך רישומה של "בת קול" כעמותה תחת השם "בת קול, ארגון לסביות דתיות".
לקראת מצעד הגאווה בירושלים שנערך ביוני 2005 פרסמה בת-קול קריאה לאנשי הציבור הדתי לצעוד יחד במצעד למען קידום הסובלנות וקבלת השונה בחברה הדתית. במצעד זה צעדו לראשונה חברות בת-קול יחד כקבוצה, ולצידן חברים סטרייטים דתיים חלוצים שנענו לקריאה. לבושות לבן ונושאות בלונים סגולים קבעו נשות בת-קול עובדה – אנחנו כאן! מאז ממשיכה בת-קול לצעוד בכל שנה ושנה במצעד הגאווה והסובלנות בירושלים, עם נציגות גדלה והולכת.
בשנת 2009 הוחלט לצעוד כארגון גם במצעד הגאווה התל-אביבי. על אף הדימוי השלילי של מצעד זה בתקשורת ובציבור ועל אף שהוא כולל גם מסרים שאיננו יכולות להזדהות עמם – איננו מטילות ספק בחשיבות קיומו ובהישגים שהביא לקהילה הלהט"ב ובתוכה לציבור הלסביות.
במסגרת בת-קול מתקיימים מפגשים קבועים ופעילויות חברתיות שונות ללסביות דתיות, מפגשים אלו מהווים מסגרת חברתית וגם משענת ותמיכה.
פן נוסף של פעילות ארגון בת-קול הוא הסברה וחינוך לקראת שילוב מלא של לסביות בקהילה הדתית. בשנים האחרונות חל תהליך של שינוי בתפיסת הציבור הדתי בכלל, ובקרב רבניו בפרט, בתפיסת ההומוסקסואליות והלסביות. יש עוד הרבה מה לעשות בתחום זה, ועל כן בת-קול ממשיכה לפעול לשינוי היחס ללסביות בקרב הציבור הדתי לגווניו באמצעות פעולות הסברה שונות.
דניאלה שלו
בת ואחות, סטודנטית עייפה לפסיכולוגיה ולמשאבי אנוש, חברת בת-קול גאה.
בת קול עבורי היא הסמל לאמת, לתורה ולאהבת השם ואני שמחה על הזכות להיות בוועדה זו השנה השניה
מיה אליצור
בת 36, נשואה ליעל, אמא ל-2, גרות בצור הדסה. עובדת בג'וינט כרכזת תקציבים. חברה בבת קול 10 שנים, וחברת ועדת ביקרות בשנתיים האחרונות